Különleges képességek

Számos példa akad arra, hogy egyes emberek rendkívül fejlett parapszichikus képességekkel rendelkeznek. Vannak, akik a tudomány jelenleg elfogadott törvényeivel nem magyarázható dolgokra képesek. Az utóbbi időben jelentősen megnőtt az érdeklődés az ilyen jelenségek iránt.

Tudományos intézetekben kísérletek indultak különleges képességű emberekkel, köztük számos chikung mesterrel. Az ilyen képességek vizsgálatánál figyelembe kell venni, hogy mindez megszokott érzékelésünk feletti szinteken történik. Olyan létezésformákkal és érzékelésmódokkal állunk szemben, amelyek teljesen különböznek az általunk megszokottól.

Másként érzékelik az időt és a teret, más tudatállapotba jutva látják a múltat és a jövőt, olvasnak mások gondolataiban, képesek nagy távolságra levő dolgokat befolyásolni. Mindez érzékszerveink eredendő természetével kapcsolatos, melyek csak korlátozott mértékben képesek a valóság érzékelésére. Kitartó gyakorlással elérhetjük hogy érzékeinket a szokásostól eltérő „frekvenciára” hangoljuk, kifejlesztve saját képességeinket.