Dr. Wu Bin Jiang professzor, a chikung legmagasabb mesterfokozatának birtokosa

   Harbinban született, (Észak-kelet Kína, Heilongjiang tartomány), több generáció óta orvosok alkotta család tagjaként. Tanulmányait a Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) és a chikung területén kora gyerek korában kezdte a család felügyelete alatt. Számos évet szentelt tanulmányainak sok neves HKO orvos és chikung mester keze alatt.
1983-ban megszerezte orvosi diplomáját a Heilongjiang Egyetemen. 1988-ban mesteri fokozatot szerzett az orvoslás és a chikung területén a HKO Egyetemen Pekingben.

2000-ig Ausztráliában, Európában és Japánban praktizált és oktatott, (ez idő alatt néhány évig Magyarországon is) majd Kanadában telepedett le, ahol megválasztották a torontói HKO Egyetem Igazgatójának.
A HKO területén elért 30 éves tapasztalatát felhasználva oktatja kanadai és európai hallgatóinak a sikeres hívatáson és életvitelen alapuló hagyományos kínai orvoslás és a chikung tanait.

  

Dr.Wu sok évet szentelt annak, hogy áthidalja a szakadékot a keleti és nyugati orvoslási modellek között.
Ő a Klinikai Supervisor a Mount Sinai Kórház Fájdalom Klinikáján és a Michener Alkalmazott Tudományok Intézetében. Jelenleg a Magyar Chikung Szövetség Elnöke, alapítója a Moxibustion Kezelési Technikák Nemzetközi Szövetségének, és a HKO kanadai Orvosi Szövetségének Igazgatója.

     Tiszteletbeli Professzora a kínai Heilongjiang Egyetem Akupunktúra és Tui Na fakultásának, valamint alapítója és elnöke a Wu féle fejmasszázs Nemzetközi Szövetségének.

Dr. Wu korábbi pozitív tapasztalatai a Tui Na masszázs területén és a "modern betegségek" kezelésében inspirálták őt a "Wu-féle" fejmasszázs technika kifejlesztésére. Mostanában jelent meg könyve Magyarországon is, a "Wu féle fejmasszázs, általános útmutató az ősi orvosi masszázshoz"címmel.

www.octcm.com